MILLORS MOMENTS DE L'HISTORIA DEL MLLORCA.

En la Temporada 97/98, aconsegueixen realitzar la millor temporada de la seva història fins al moment, amb Héctor Cúper com a entrenador. Al cap d'un any l'equip aconsegueix el Subcampionat de la Copa del Rei després d'haver estat derrotat davant del FC Barcelona a la tanda de penals després de concloure el partit i la pròrroga amb 1-1, jugant gran part d'ella amb nou jugadors . A més d'haver aconseguit acabar la Lliga en 5º lloc, en posició UEFA. També cal considerar el meritori ascens a 2a divisió "A" de l'equip filial, conegut com Mallorca "B" amb una excel·lent generació de jugadors que acabarien triomfant en el primer equip, en aquest mateix any 1998 com Diego Tristán o Albert Luque. L'equip va rebre el sobrenom de  'Ensaïmada Mecànica.                                                                                                                                                             El 22 d'agost de 1998, van aconseguir el primer títol oficial de la seva història (La Supercopa d'Espanya) al imposar-se al Barça 0-1 al Camp Nou (2-1 a Palma en el partit d'anada). El Subcampionat de Copa del Rei li va donar opció a jugar la Recopa d'Europa en la següent Temporada, torneig en què va arribar a la final, que va perdre davant el Lazio per 2-1, aconseguint així el Subcampionat en l'última edició d'aquesta Copa . a la Lliga, va quedar classificat en 3ª posició -el millor lloc de la història-, per darrere del FC Barcelona i el Reial Madrid, obtenint així una plaça que li va habilitar per disputar la fase preliminar de la Lliga de Campions de la UEFA, 5 competició en què va ser eliminat sorprenentment en la fase prèvia pel Motlle FK noruec, després d'empatar a zero en terres nòrdiques ja un a Palma. Aquest any va jugar posteriorment la Copa de la UEFA, caient eliminat en quarts de final contra el Galatasaray (1-4 a Palma i 2-1 a Istanbul), que fet i fet va ser el campió de l'edició.                                                                                                                                                                El dia 5 de gener de 2000 la Federació d'Història i Estadístiques del Futbol designa el R.C.D. Mallorca el vuitè millor equip del món en l'any 1999. El RCD Mallorca, entrenat per Luis Aragonés, aconsegueix el tercer lloc a la Lliga, amb rècord de puntuació en la història del club, 66 punts. D'aquesta manera, es classifica per segona vegada per prendre part a la Champions League.